Manchetknopenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Waarom we manchetknopen dragen

Waarom we manchetknopen dragen2

Manchetknopen kunt u om verschillende redenen dragen. Hieronder leggen we uit waarom dit klassieke mannensieraad onmisbaar is in uw garderobe!

Stukje historie van de manchetknoop

In de 17e en 18e eeuw waren manchetknopen alleen nog beschikbaar voor de elite. Manchetknopen werden in deze periode gemaakt van massief zilver of goud waardoor het een luxe sieraad was en niet te betalen voor het “gewone” volk. Later, in de 19e eeuw, werden edelmetalen geïntroduceerd en werden de manchetknopen daarvan gemaakt. De manchetknoop werd vanaf toen beschikbaar voor een groter publiek.  

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de manchetknoop, dan kunt u dat lezen in onze manchetknopengids.

Manchetknopen als sieraad

Manchetknopen zijn nog altijd, net als in de 17e eeuw, een echt sieraad. Tegenwoordig zijn er veel verschillende type manchetknopen. Voor iedere gelegenheid of type persoon is er wel een manchetknoop te vinden.

Wil t u de manchetten van uw overhemd sluiten met opvallende manchetknopen, dan geeft u uw look een chique uitstraling. Dit komt mede door de geschiedenis die de manchetknoop met zich mee draagt. Wilt u niet te veel opvallen, dan kunt u ook kiezen voor stoffen manchetknopen in de kleur van uw overhemd of kostuum. Stoffen manchetknopen zijn net groot genoeg om de manchetten van uw overhemd te sluiten en vallen daarmee een stuk minder op.

Heeft u geen overhemd dat geschikt is voor manchetknopen, maar wilt u wel dat de knoopjes van je manchetten die luxe uitstraling hebben, dan zijn er tegenwoordig ook zogenoemde button covers. Dit zijn manchetknopen voor een “gewoon” overhemd. Deze bedekken het knoopje dat al aan uw manchet bevestigd is.

Manchetknopen functioneel dragen

Dat manchetknopen functioneel zijn, is een bekend gegeven. Ze houden namelijk de manchetten van uw overhemd gesloten, mits het overhemd dubbele manchetten heeft.

Wanneer draag je manchetknopen? Manchetknopen BLOG2

Manchetknopen worden vaak in combinatie met een kostuum gedragen. Onder het kostuum draagt u dan een overhemd met dubbele manchetten, die moeten worden gesloten door middel van manchetknopen. Een kostuum wordt vaak gedragen tijdens een feestelijke of formele gelegenheid. U kunt uw manchetknopen aanpassen aan het type gelegenheid of uw hobby. Zo sla je de plank nooit mis.

Ruime keus. Mooi afgewerkt. Hedendaagse motieven. Stijlvol. Vrolijk mannelijk. Snelle verzending.
Wim Verbeke
Mooie en kwaliteitsvolle bretellen.
Vlotte levering.
Joeri Beniest
Goede kwaliteit
Stipt geleverd
Tinne Lievens
Super super super!!!!
Ismail Yorulmaz
Krijg snel antwoorden. Mooie producten tegen betaalbare prijs.
Joost Pollet
Tevreden van de aankoop ! Goede en duidelijke website
Clicteur Greta

Betaal veilig online

×